• Mistrzowie makaronu

Symbol: 13003270529
Brak towaru
40.00
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 14
Kurer InPost 16.5
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
ISBN 9788324073108
Zostaw telefon

Marc Vetri, Dawid Joachim – Mistrzowie Makaronu

Stan: nowa

Uwagi: książka nowa z niewielkim przybrudzeniem na brzegu stron

"Życie to kombinacja magii i makaronu".

Federico Fellini

Żadne danie w historii nie ma tak wielu wariantów, kolorów, kształtów, smaków i konsystencji jak zwykły makaron. Przygotuj samodzielnie aksamitne farfalle lub cieniutkie jak jedwab ravioli. Zaskocz znajomych, podając czarny jak węgiel makaron z atramentem kałamarnic lub orzechowe gnocchi z grzybowym ragoût.

Marc Vetri, utalentowany mistrz włoskiej kuchni, zdobywca „kulinarnego Oscara”, czyli nagrody Fundacji im. Jamesa Bearda dla najlepszego szefa kuchni, pokaże ci, jak własnymi rękami zrobić makaron pachnący toskańską trattorią. Bazując na ogromnym doświadczeniu, dzieli się swoją historią, radami, technikami i ponad setką przepisów.

Tajniki wyrabiania ponad trzydziestu różnych typów ciasta i całej gamy makaronów smakowych

Przepisy na wspaniałe makarony nadziewane i pieczone oraz idealnie skomponowane sosy

Inspirujące eksperymenty z różnymi rodzajami mąki

Zostań mistrzem makaronu w swojej kuchni.

"Marc Vetri jest jednym z największych mistrzów makaronu na tej planecie. To prawdziwa biblia makaronu, na dodatek cudownie napisana. Każdy powinien ją mieć na półce w swojej kuchni."

Jamie Oliver, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich, osobowość medialna

"Książka Marca Vetriego jest dokładnie tym, czego każdy kucharz potrzebuje, aby doskonalić techniki własnoręcznego wyrabiania makaronu i przygotowywać przepyszne, przemyślane i innowacyjne dania. Najważniejsza książka o domowych makaronach, jaką kiedykolwiek czytałem. I jestem nawet trochę o to zazdrosny."

Mario Batali, szef kuchni, restaurator i autor książek kucharskich

"»Mistrzowie makaronu« to prawdziwy pean na cześć jednej z najpopularniejszych potraw świata. Utalentowany szef kuchni Marc Vetri doskonale przekazał w tej książce swoją pasję do makaronu."

Nathan Myhrvold, współautor encyklopedii "Modernist Cuisine"

"Na początku książki Marc Vetri stwierdza, że przepis potrzebuje kucharza. Racja, ale jako kucharze potrzebujemy mistrzów takich jak Vetri – kogoś, kto zachęci nas do poszukiwania ideału, pomoże zrozumieć potrawy i docenić ich piękno. W tej książce Vetri realizuje właśnie tę misję."

Dr Stephen Jones, kierownik Bread Lab na Washington State University

"Nigdy nie jadłem lepszego makaronu niż ten, który wyszedł spod ręki Marca Vetriego. Gdybym o przygotowanie swojego ostatniego posiłku miał poprosić jednego kucharza, wybrałbym właśnie jego. I zamówiłbym dziesięć dań z makaronu. Ta książka stanie się waszą makaronową biblią i pozwoli wam zgłębić tajniki tej magicznej potrawy."

Michael Symon, szef kuchni, restaurator, osobowość telewizyjna, autor książek kulinarnych

Dodatkowe informacje

Na życzenie przesyłamy dodatkowe zdjęcia książek.

Zapraszamy również do obejrzenia pozostałych aukcji. Codziennie dodajemy dużo nowych pozycji.

Istnieje możliwość odbioru książki w Bydgoszczy, na ulicy Gdańskiej 57.

Zakupione produkty wysyłamy najpóźniej w następnym dniu roboczym.

ISBN:
9788324073108
Tytuł:
Mistrzowie makaronu
Autor:
Marc Vetri
Rok wydania:
2021
Liczba stron:
272 (3)
Numer wydania:
1
Szerokość produktu:
21 (3)
Wysokość produktu:
3
Waga produktu z opakowaniem jednostkowym:
1.25
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci