• Grzyby w naszej kuchni Jacórzyński, Starzyńska

Symbol: 13639003834
Brak towaru
3.50
Wpisz swój e-mail
Opinie
Wysyłka w ciągu 24 godziny
Cena przesyłki 14
Odbiór osobisty 0
Paczkomaty InPost 14
Kurer InPost 16.5
Dostępność 0 szt.
Waga 0.15 kg
ISBN 8320904463
Zostaw telefon

Feliks Starzyński, Bohdan Jacórzyński – Grzyby w naszej kuchni

Stan:  dostateczny +

Uwagi: przybrudzenia, lekko pożółkłe strony, okładka lekko postrzępiona, otarcia

Rok wydania:  1985

Opis:

Oddając w ręce czytelnika niniejszą książkę staraliśmy się przedstawić zarówno wiadomości z towaroznawstwa grzybów, jak i zasady sporządzania z nich przetworów i potraw. Jest to szczególnie istotne w przypadku grzybów uznawanych dotychczas za warunkowo jadalne. Przepisy na potrawy z piestrzenicy kasztanowatej, olszówki, a nawet z niektórych mleczajów można znaleźć w starych opracowaniach. Ostatnio nauka, jak i wypadki licznych zatruć po spożyciu tych gatunków grzybów dostarczyły wystarczających dowodów na to, aby uznać je za niejadalne i wykreślić z naszych jadłospisów. Równocześnie wiele wartościowych gatunków grzybów jest często nie docenianych i nie wykorzystywanych, jak np. opieńka miodowa czy twardzioszek przydrożny. Wydawało się więc nam, że zwrócenie uwagi na te m.in. sprawy jest ważne i potrzebne.

Dodatkowe informacje:

Na życzenie przesyłamy dodatkowe zdjęcia książek.

Zapraszamy również do obejrzenia pozostałych aukcji. Codziennie dodajemy dużo nowych pozycji.

Istnieje możliwość odbioru książki w Bydgoszczy, na ulicy Gdańskiej 57.

ISBN:
8320904463
Wydawnictwo:
Wydaw. Spółdzielcze
Tytuł:
Grzyby w naszej kuchni
Autor:
Jacórzyński, Starzyńska
Rok wydania:
1989 (2)
Liczba stron:
178
Stan:
Używany
Okładka:
miękka
Język:
polski
Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Podpis
E-mail
Zadaj pytanie
  • Producenci