-
Grzyby w naszej kuchni Jacórzyński, Starzyńska
Wpisz swój e-mail |
Opinie | |
Wysyłka w ciągu | 24 godziny |
Cena przesyłki | 14 |
Dostępność | 0 szt. |
Waga | 0.15 kg |
Kod kreskowy | |
ISBN | 8320904463 |
EAN |
Zostaw telefon |
Feliks Starzyński, Bohdan Jacórzyński – Grzyby w naszej kuchni
Stan: dostateczny +
Uwagi: przybrudzenia, lekko pożółkłe strony, okładka lekko postrzępiona, otarcia
Rok wydania: 1985
Opis:
Oddając w ręce czytelnika niniejszą książkę staraliśmy się przedstawić zarówno wiadomości z towaroznawstwa grzybów, jak i zasady sporządzania z nich przetworów i potraw. Jest to szczególnie istotne w przypadku grzybów uznawanych dotychczas za warunkowo jadalne. Przepisy na potrawy z piestrzenicy kasztanowatej, olszówki, a nawet z niektórych mleczajów można znaleźć w starych opracowaniach. Ostatnio nauka, jak i wypadki licznych zatruć po spożyciu tych gatunków grzybów dostarczyły wystarczających dowodów na to, aby uznać je za niejadalne i wykreślić z naszych jadłospisów. Równocześnie wiele wartościowych gatunków grzybów jest często nie docenianych i nie wykorzystywanych, jak np. opieńka miodowa czy twardzioszek przydrożny. Wydawało się więc nam, że zwrócenie uwagi na te m.in. sprawy jest ważne i potrzebne.
Dodatkowe informacje:
Na życzenie przesyłamy dodatkowe zdjęcia książek.
Zapraszamy również do obejrzenia pozostałych aukcji. Codziennie dodajemy dużo nowych pozycji.
Istnieje możliwość odbioru książki w Bydgoszczy, na ulicy Gdańskiej 57.
- Producenci